La Lollina ESE Podos kávégép

 

Dallamos, igazi olasz névvel érkezett a Lollo Caffé kis ESE podos kávégépe. 

Azon kár is vitatkozni, hogy a kapszulás és podos kávégépnek van-e értelme, mert a piac egyértelműen megadja a választ rá. Rengetegen használnak kapszulás gépet, és kevesebben vannak azok, akik tisztában vannak az ESE podos gépekkel. Pedig elég jó alternatíva tud lenni, mivel az ESE pod rendszer egy szabvány, így nem szűkül a választék egyetlen gyártó kínálatára, és gyakorlatilag százas nagyságrendre tehető a hozzá kapható podok száma.

La Lollina ESE Podos kávégép, a Lollo Caffé saját gyártású podos gépe, amely egyszerű, letisztult, de ízléses, szögletes dizájnnal rendelkezik, és jelenleg három féle színárnyalatban kapható.

Erre nem lehet azt mondani, hogy nem fér el a konyhában az biztos, mert elég kis méretekkel rendelkezik (Méretek: Szélesség 19cm Hosszúság 27cm Magasság 27cm Súlya kb. 5 kg), viszont mindent tud, amit a nagyobb társai. Egyedül a gőzölési lehetőség maradt le róla, de sokan ezt amúgy sem használják, illetve ehhez léteznek olcsó, alternatív megoldások. Jól látszik, hogy még a kis QuickMill mellett is eltörpül.

A kezelés bonyolultságára sem lehet panasz, mert biztos vagyok benne, hogy bárki könnyedén meg birkózik vele, még akkor is, ha sosem látott kávégépet. Összesen két gomb található rajta. Egy, amelyikkel bekapcsoljuk, a másik, pedig amivel indítjuk a kávékészítést, amikor kialszik a rajta levő lámpa. A podot a kart felemelve, a helyére kell tenni, majd a kart lenyomni, hogy záródjon. Ezt lehet érezni, mert a megfelelő pozícióban „bekattan”, és már jöhet is a finom eszpresszó.

A készüléket a hozzá kapott Lolló Caffés podokkal próbáltam, és gyakorlatilag az összes típussal nagyszerűen muzsikált. Szépen, tankönyvnyi idő alatt folytak le a kávék, megfelelő mennyiségű és minőségű krémmel. Tökéletesen rendben voltak, semmiféle utólagos tömörítésre, vagy hókuszpókuszra nem volt szükség.

A kis méret további előnye azon kívül, hogy pici helyet foglal, hogy egyszerűen magunkkal vihetjük egy nyaralásra, vagy ha elutazunk valahová, ahol szeretnénk kávézni és nem vagyunk biztosak benne, hogy elérhető normális kávé.

Ráadásul jelenleg a kis gép  49 000Ft-os bruttó áron megvásárolható, amihez a forgalmazó még 30db CLASSICO Lollo Caffe kávépodot, kávépárnát is ad ajándékba. Így eléggé best buy vételnek számít, tekintve, hogy vadonat új gépről van szó.

Tulajdonságok:

La Lollina ESE Podos kávégép

(Méretek: Szélesség 19cm Hosszúság 27cm Magasság 27cm Súlya kb. 5 kg)

Színek: Fekete, fehér, piros